Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In de tentoonstelling Finders Keepers, een 'grande parade' van verzamelingen, zijn ook de vliegenmeppers van Iza van Riemsdijk te zien. De eerste kocht zij in 1989 in Japan - een zachtroze in de vorm van een vlinder met een vlinderdasje, met in het handvat een pincetje om de dode vlieg mee op te ruimen. Zij vertelt over haar verzameling van ruim 2500 exemplaren uit de hele wereld. 

datum
25/01/2018
tijd
19:00 – 19:45
taal
Nederlands
verder deze avond

Pop-in expo: IFFR The Eyeslicer

18:00 - 19:00 Thursday Bite

20:00 - 22:00 BNO IMG LAB: Broos

Museum open tot 21:00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis met ticket

Finders Keepers: The art of finding

Met het najaarsprogramma, waarin ‘de verzameling’ in haar vele gedaanten en betekenissen centraal staat, maakt Het Nieuwe Instituut het publiek deelgenoot van het plezier, de noodzaak en de complexiteit die verzamelingen kenmerken. Van de verzamelingen in de tentoonstelling Finders Keepers tot de architectuurcollectie van Het Nieuwe Instituut: elke collectie kent een geheel eigen constructie. Tijdens Thursday Night Live! worden deze constructies uitgelicht en een kritisch perspectief geboden op wat verzamelen is: vinden en tegelijkertijd verliezen, betekenis geven en betekenis vervormen.

Thursday Night Live!

Thursday Night Live! staat voor verdieping, uitwisseling en ontmoeting – een avond om over na te praten en verder te denken. Vanaf 18.00 uur is het mogelijk om in Het Nieuwe Café een Thursday Bite te nuttigen. Dinervouchers à € 7,50  zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf.