Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In de context van de tentoonstelling Finders Keepers vertede Charles Brooking over zijn grote liefde voor trappen en ramen en hoe deze is uitgegroeid tot een belangwekkende verzameling.

In Finders Keepers zijn meer dan 5000 voorwerpen uit ruim 40 verzamelingen samengebracht, waaronder een aantal bijzondere trappen, vergaarbakken en schuifraamgewichten van Charles Brooking. De Britse verzamelaar vertelt over zijn grote liefde voor bouwonderdelen en hoe deze is uitgegroeid tot een belangwekkende verzameling die vaak wordt geraadpleegd door studenten, historici, architecten en anderen met een belangstelling voor de Britse bouwgeschiedenis. In 2014 werd een deel van de collectie ramen van the Brooking National Collection getoond op de Architectuurbiënnale van Venetië.

datum
14/12/2017
tijd
19:00 – 19:45
taal
Engels
verder deze avond

17.00 - 18.30 Boekpresentatie Annet Dekker

18.00 - 19.00 Lancering MacGuffin Nº 5 The Cabinet

19.30 - 21.00 Thursday Night Live! Counter Cartographies door Mpho Matsipa

19.30 - 21.00 De Stijl als interieurproject. Duo-lezing Sabine Marcelis en Hetty Berens

Museum open tot 21.00

The New Haberdashery open tot 21.00

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

 

The Art of Finding lezingen

Met het najaarsprogramma, waarin ‘de verzameling’ in haar vele gedaanten en betekenissen centraal staat, maakt Het Nieuwe Instituut het publiek deelgenoot van het plezier, de noodzaak en de complexiteit die verzamelingen kenmerken. Van de verzamelingen in de tentoonstelling Finders Keepers tot de architectuurcollectie van Het Nieuwe Instituut: elke collectie kent een geheel eigen constructie. Tijdens Thursday Night Live! worden deze constructies uitgelicht en een kritisch perspectief geboden op wat verzamelen is: vinden en tegelijkertijd verliezen, betekenis geven en betekenis vervormen.

Thursday Night Live!

Thursday Night Live! staat voor verdieping, uitwisseling en ontmoeting – een avond om over na te praten en verder te denken. Vanaf 18.00 uur is het mogelijk om in Het Nieuwe Café een Thursday Bite te nuttigen.