Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In de context van de tentoonstelling Finders Keepers vertelt Mitchell Esajas over The Black Archives. Dit archief bestaat uit verschillende boekencollecties, archieven en artefacten die de nalatenschap zijn van zwarte schrijvers en wetenschappers. De collectie is bijeengebracht en ontsloten door de organisatie New Urban Collective. Medeoprichter Mitchell Esajas vertelt over de totstandkoming van het archief en hoe het beschikbaar maken van deze verzameling de blik op de koloniale geschiedenis in een ander perspectief plaatst en een verzwegen geschiedenis van zwart verzet in Nederland zichtbaar maakt.

datum
09/11/2017
tijd
19:00 – 19:30
taal
Nederlands
verder deze avond

16:45 - 18:30 Boekpresentatie: Bicycle Landscape

19:30 - 21:00 Thursday Night Live! The Other Architect met Volume

20:30 - 21:30 Faberhama Film

Pop-in expo Rotterdams Ontwerp Talent

Museum open tot 21:00

Haberdashery open tot 21:00

 

locatie

Het Nieuwe Instituut
Museumpark 25
3015 CB Rotterdam

toegang

Gratis, aanmeldingen via de Tickets-link

Mitchell Esajas

Mitchell Esajas studeerde Bedrijfskunde en Antropologie. Hij is voorzitter en medeoprichter van New Urban Collective, een netwerk voor studenten en young professionals van diverse culturele achtergronden. Vanuit NUC is hij betrokken bij verschillende initiatieven die bijdragen aan de dekolonisering van het onderwijs, diversiteit en inclusie op de arbeidsmarkt. Daarnaast werkt hij als programmamanager Medical Anthropology & Sociology op de Universiteit van Amsterdam.

Finders Keepers: The Art of Finding

Met het najaarsprogramma, waarin ‘de verzameling’ in haar vele gedaanten en betekenissen centraal staat, maakt Het Nieuwe Instituut het publiek deelgenoot van het plezier, de noodzaak en de complexiteit die verzamelingen kenmerken. Van de verzamelingen in de tentoonstelling Finders Keepers tot de architectuurcollectie van Het Nieuwe Instituut: elke collectie kent een geheel eigen constructie. Tijdens Thursday Night Live! worden deze constructies uitgelicht en een kritisch perspectief geboden op wat verzamelen is: vinden en tegelijkertijd verliezen, betekenis geven en betekenis vervormen.

Andere lezingen in deze reeks:
28/09/2017 De kunst van het verzamelen met Pet van de Luijtgaarden
12/10/2017 De kaartenbakken van Van Lohuizen, met Zef Hemel en Arnold van der Valk

Thursday Night Live!

Thursday Night Live! staat voor verdieping, uitwisseling en ontmoeting – een avond om over na te praten en verder te denken. Vanaf 18.00 uur is het mogelijk om in Het Nieuwe Café een Thursday Bite te nuttigen. Dinervouchers à € 7,50  zijn tot een dag tevoren te krijgen via de Tickets-link op deze pagina of aan de bar op de avond zelf.